USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB Ermenistan'a 10 Milyon Euro'luk Askeri Yardım Paketi Onayladı

AB, Ermenistan ordusuna 10 milyon euro değerinde askeri yardım paketi onayladı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise bu karara sert tepki gösterdi.

AB Ermenistan'a 10 Milyon Euro'luk Askeri Yardım Paketi Onayladı
24-07-2024 15:10

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, AB'nin Ermenistan'a yönelik askeri yardım kararını "tek taraflı ve önyargılı" olarak nitelendirdi. Hacızade, bu adımın bölgede gerginliği arttıracağını ve Ermenistan'ın askeri faaliyetlerine hizmet edeceğini belirtti. AB üye ülkelerinin dışişleri bakanları, Ermenistan ordusuna 10 milyon euro değerinde askeri yardım paketini onaylamıştı.

Yardım paketi, Ermenistan'ın lojistik kapasitesini artırmayı, kriz durumlarında sivillerin korunmasına destek olmayı ve ülkenin AB misyonlarına katılımını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, kararı "Ermenistan ile güvenliğimiz açısından önemli" olarak değerlendirdi. Borrell, yardım paketinin bölgede barış ve istikrarı teşvik etmeyi amaçladığını belirtti. Ancak Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, AB'nin bu kararına şiddetle itiraz etti.

Hacızade, AB'nin bölgedeki askeri yığınağa katkı sağlayacak adımlardan vazgeçmesi gerektiğini ve barış ve işbirliğinin önemini kabul etmesi gerektiğini ifade etti.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ