USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB'nin İsrail Politikası Üzerine Borrell'den Çarpıcı Açıklamalar

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Madrid'deki Amerika Evi'nde yaptığı konuşmada AB'nin İsrail politikasında yaşanan zayıflıklara dikkat çekti.

AB'nin İsrail Politikası Üzerine Borrell'den Çarpıcı Açıklamalar
05-07-2024 03:40

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Madrid'deki Amerika Evi'nde düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada AB'nin İsrail politikasında yaşanan zayıflıklara ve birlik olamama sorunlarına değindi.

Borrell, AB'nin İsrail'e karşı etkili bir politika yürütemediğini ve birlik olamadığını belirtirken, en büyük pişmanlığının İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'de yaptıklarını engelleyememek olduğunu söyledi.

Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı birlik sağlayamamanın ve Netanyahu'nun işgal politikalarına dur diyememenin hayal kırıklığını yaşadığını ifade etti. AB'nin İsrail'e karşı tek ses olamamasının sonuçlarını vurgulayan Borrell, "Birlik olmadan AB'nin hiçbir önemi yoktur. Gazze çatışmasındaki bölünmüşlüğümüz bizim burada bir oyuncu olmamızı engelledi. " dedi.

Borrell, birlik içinde olmadıkça AB'nin dikkate alınmayacağını dile getirerek, Ukrayna konusundaki birlik sayesinde önemli bir aktör olduklarını belirtti.

Son olarak Borrell, Ukrayna'da su ve gıdanın kesilmesini savaş suçu olarak kınadıklarını hatırlatarak, Gazze'deki benzer durumlara da aynı hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini söyledi. AB'nin birlik içinde hareket ederek güçlü bir politika izlemesi gerektiğini vurguladı. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ