USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Almanya'da Yabancı İşçilere Çalışma Vizesi: İşverenler Beklentilerin Uzağında

Almanya'nın yabancı çalışma vizesi politikası ve işverenlerin kalifiye iş gücü eksikliği hakkında detaylı bilgiler.

Almanya'da Yabancı İşçilere Çalışma Vizesi: İşverenler Beklentilerin Uzağında
30-07-2024 09:10

Almanya'nın yılın ilk altı ayında 80 binden fazla yabancıya çalışma vizesi verdiği açıklandı. Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, vize alanların yarıya yakını vasıflı elemanlardan oluştu. Ancak işveren örgütlerine göre verilen vize sayıları ihtiyaçları karşılamaktan uzak.

Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, 2023 yılının tamamında 157 bini aşkın çalışma amaçlı vize verilirken, bunların 79 bini vasıflı işçilerden oluştu. Ancak işverenler, kalifiye iş gücü eksikliği nedeniyle iş gücü göçü önündeki engellerin kaldırılması çağrısında bulundu.

Alman Sanayi ve Ticaret Odası (DIHK) Başkanı Peter Adrian, işçi göçü sürecinde yaşanan zorluklara dikkat çekerek, ülkeye gelmek isteyen kişilere karşı daha misafirperver bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini belirtti. Aynı şekilde, Alman Endüstri Birlikleri Başkanı Siegfried Russwurm da nitelikli iş gücü göçü için iyileştirmeler yapılması gerektiğini vurguladı. Almanya'da 2020 yılında yürürlüğe giren Nitelikli İş Gücü Göçü Yasası kapsamında, vasıflı işçilere yönelik çeşitli kolaylıklar sağlandı. Ancak bu uygulamaların iş gücü göçüne etkileri henüz net olarak belirlenmemiş durumda.

Fırsat Kartı adı verilen uygulamanın, iş gücü göçüne olan etkisini değerlendirmek için henüz erken olsa da, Almanya'ya gelmek isteyenler için belirlenen koşulların zor olduğu biliniyor.

Kalifiye iş gücü eksikliğine rağmen, işverenlerin beklentilerini karşılayacak nitelikte iş gücünün ülkeye çekilmesi için daha fazla destek ve kolaylık sağlanması gerektiği belirtiliyor.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ