USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Anayasa Mahkemesi, Can Atalay'ın Milletvekilliğiyle İlgili Kararını Açıkladı

Anayasa Mahkemesi, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin gerekçeli kararını açıkladı. Kararın yok hükmünde olduğu belirtildi.

Anayasa Mahkemesi, Can Atalay'ın Milletvekilliğiyle İlgili Kararını Açıkladı
01-08-2024 09:10

Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın milletvekilliğine ilişkin gerekçeli kararında, TBMM Genel Kurulu'nun Yargıtay kararına dayanarak Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine karar verdiği ancak bu kararın yok hükmünde olduğu belirtildi. Kararda, Can Atalay hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunmadığı ve Yargıtay'ın kararının hukuki değeri olmadığı vurgulandı. Kararın açıklanmasının ardından Can Atalay'ın avukatı Deniz Özen, Sözcü TV'ye konuşarak kararın detaylarını paylaştı. Özen, Can Atalay'ın halen milletvekili olduğunu ve cezaevinde tutulmasının yasal bir dayanağı olmadığını belirtti.

Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, sosyal medya hesabından kararı değerlendirerek Can Atalay'ın tahliye edilmesi ve milletvekilliğine dönmesi gerektiğini vurguladı. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla birlikte, Can Atalay'ın tüm haklarının iade edilmesi ve milletvekilliğine geri dönmesi beklenmektedir. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ