USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Fidan Mısır'da Gazze için Çağrıda Bulundu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır ziyareti sırasında Gazze'deki insani krize dikkat çekerek uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Bakan Fidan Mısır'da Gazze için Çağrıda Bulundu
04-08-2024 17:09

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati'nin daveti üzerine gittiği Mısır’da El Ariş Limanı’nı ziyaret etti. Refah Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamada, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Fidan, Gazze'ye insani yardımların kesintisiz ulaştırılması gerektiğini vurgulayarak, İsrail'in sınır kapısını kapatması ve yardım konvoylarını hedef almasıyla insanlığa karşı işlenen suçların arttığını belirtti.

Türkiye'nin Gazze'ye en fazla insani yardım yapan ülke olduğunu hatırlatan Fidan, bu yardımların sürdürülebilmesi için uluslararası toplumun bir araya gelerek İsrail'e baskı yapması gerektiğini ifade etti.

Fidan, Türkiye'nin Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğini, insanlık ve ahlaki sorumluluğunu yerine getirmek için gereken her türlü çabayı göstereceğini belirtti.

Bakan Fidan'ın Mısır ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar uluslararası arenada yankı buldu ve Gazze'deki insani krize dikkat çekilmesi gerektiği konusunda bir kez daha farkındalık oluşturdu.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ