USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Göktaş, Çocukların Korunması İçin DUY Projesini Tanıttı

Bakan Göktaş, çocukların korunması ve sağlıklı gelişimleri için yürütülen çalışmaları açıkladı.

Bakan Göktaş, Çocukların Korunması İçin DUY Projesini Tanıttı
30-07-2024 10:39

Bakan Göktaş, koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamında çocukların korunması ve sağlıklı gelişimleri için Bakanlıkça yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çocukları her türlü tehlikeden ve zararlı içeriklerden koruyabilmek için önemli adımlar attıklarını belirten Göktaş, Çocuk İçin Dost Uygulamalar (DUY) web sitesi ve ihbar hattını hayata geçirdiklerini söyledi. Bu platform üzerinden çocuklara, ailelere ve topluma yönelik kapsamlı bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yapıldığını belirtti. Göktaş, DUY üzerinden çocuklara ve ailelere yönelik rehber ve içerikler sunduklarını ifade etti.

Ailelere kitap ve oyuncak seçimi konusunda öneriler, mahremiyet bilinci ve koruyucu ailelik hakkında rehberler hazırladıklarını dile getiren Bakan, siber zorbalık, dijital bağımlılık gibi konularda da içerikler sunarak ailelere destek verdiklerini belirtti.

Zararlı içeriklere karşı mücadele ettiklerini vurgulayan Göktaş, DUY İhbar Platformu aracılığıyla vatandaşların zararlı içerikleri kolayca bildirebileceğini söyledi.

Dijital dünyanın getirdiği risklere karşı duyarlı olunması gerektiğini vurgulayan Bakan, DUY projesi ile çocukların daha güvenli ve sağlıklı bir çevrede büyümelerini hedeflediklerini belirtti. Vatandaşları çocukların korunması ve geleceği için üzerlerine düşen görevi yapmaya davet etti.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ