USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başıboş Köpek Sorunu Çözüm Yolunda!

Özellikle sahipsiz köpeklerin oluşturduğu sorunlara ilişkin alınan önemli bir karar TBMM'den geçerek yasalaştı. Detaylar haberimizde.

Başıboş Köpek Sorunu Çözüm Yolunda!
30-07-2024 19:09

Haber7 tarafından özel olarak takip edilen başıboş köpek sorunu, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan bir kanunla çözüm yoluna girdi.

"Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin tüm maddelerinin kabul edilmesiyle sahipsiz köpek düzenlemesi artık yasal bir dayanak kazandı. Haber7, başıboş köpek sorununa yönelik önemli haberlerle gündemde yer alarak halkın sesi oldu.

Ölüm, yaralanma ve kuduz gibi sağlık risklerine neden olan başıboş köpek sorununun çözümü için kararlı bir tavır sergileyen Haber7, tehditlere ve saldırılara karşı da geri adım atmadı. Başıboş köpek lobisi ve destekçileriyle mücadele veren Haber7, uzun süredir gündemde tuttuğu haberlerle sorunun çözümüne katkı sağladı. Bu sayede, belediye başkanlarına ceza getiren düzenleme de artık yasal bir dayanağa sahip oldu.

Göz önünde bulundurulması gereken bir gerçek ise, sahipsiz köpek sorununun sadece yasal düzenlemelerle değil, toplumsal farkındalık ve sorumluluk anlayışıyla da çözülebileceği gerçeğidir. Haber7 gibi medya kuruluşlarının desteğiyle, bu sorunun önüne geçmek ve hayvanların haklarını korumak herkesin sorumluluğunda olmalıdır. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ