USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Belediyelerin Borç Tahsilatı İki Aşamalı Yürütülecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında belediye borçlarının tahsilat süreci hakkında bilgiler.

Belediyelerin Borç Tahsilatı İki Aşamalı Yürütülecek
28-07-2024 09:39

Belediye borçlarının tahsilat süreci artık iki aşamalı olarak yürütülecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmaya göre, belediyelerin birikmiş borçlarının yeniden yapılandırılması ve taşınmaz devirleri suretiyle ödeme seçeneği sunulacak.

Geçtiğimiz yıl çıkarılan bir yasa ile 2028 yılı sonuna kadar uzatılan taşınmaz devirleri uygulaması sayesinde belediyeler, mülkiyeti kendilerine ait olan taşınmazları borçlu oldukları kuruma devrederek borçlarını ödeyebilecek. Ancak ödeme yapılmaması durumunda, icra takipleri başlatılacak ve borçlar haciz yoluyla tahsil edilecek. Meclis açıldığında ise yerel yönetimlerin daha fazla borç birikiminin önüne geçilmesi için yeni bir düzenleme yapılması planlanıyor.

Bu düzenleme ile yerel yönetimlerin tahakkuk eden vergileri ile sosyal güvenlik primlerinin, idarelere ödenecek vergi gelirleri payından kesilmesi hedefleniyor.

Hazine Bakanlığı'nın hazırladığı vergi paketi taslağında da belediyelerin cari borçlarının genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan paylarından öncelikle kesilmesi için kanun değişikliği öngörülüyor.

Yeni düzenleme ile İl özel idareleri, belediyeler ve bu idarelere bağlı kuruluşlar üzerine tahakkuk eden vergiler ile sosyal güvenlik primlerinin vadesini takip eden ayda ödenecek paydan kesilmesi planlanıyor.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ