USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Biden ve Netanyahu Arasında İlginç Diyaloglar

Biden ve Netanyahu arasında geçen tartışmalar ve müzakereler hakkında ilginç detaylar

Biden ve Netanyahu Arasında İlginç Diyaloglar
04-08-2024 07:10

İsrail'den Kanal12'nin haberine göre, Başkan Biden ve Başbakan Netanyahu arasındaki müzakereler ilginç bir hal aldı.

Netanyahu'nun esir takası anlaşmasıyla ilgili ilerleme olduğunu belirtmesi üzerine Biden'ın sert bir şekilde "Beni de çantada keklik zannetme" ifadesini kullandığı iddia ediliyor. Netanyahu, ABD siyasetine müdahale etmeyeceğini ve Amerikalılardan da İsrail siyasetine müdahale etmemelerini beklediğini vurguladı. Ancak İsrail'in Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıların durdurulması için devam eden müzakerelerde taraflar arasında anlaşmazlık yaşanıyor.

Netanyahu'nun istihbarat direktörleriyle yaptığı toplantıda sert tartışmalar yaşandığı ve anlaşmaya eklemek istediği maddelerin uzlaşıyı imkansız hale getirdiği belirtiliyor.

İsrail'in getirdiği yeni şartlar arasında esir takası sırasında İsrail askerlerinin Gazze'de kalması ve Netzarim Koridoru'nda kontrolünü sürdürmesi gibi maddeler bulunuyor.

Taraflar arasında ikinci ve üçüncü safhalara geçişte yaşanabilecek anlaşmazlıklar halinde İsrail ordusunun Gazze'ye yeniden saldırabileceği ve uluslararası garanti talep edildiği ifade ediliyor. İsrail ayrıca anlaşma imzalanmadan önce canlı İsrailli esirlerin listesini istiyor. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ