USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kim Yalan Söyledi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bursa ziyaretinde Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi için bilgilerin aktarıldığı ortaya çıktı. Bu olay sonrasında olayın arka planındaki isimler merak edilirken hastanede inşaatın dahi durduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kim Yalan Söyledi?
14-10-2024 15:35
BURSA

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 ay önce Bursa’ya yaptığı ziyarette yaptığı açıklamalar dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında “11 milyar lira kaynak aktardık. Sağlıkta 1355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi başta olmak üzere toplamda 3994 yataklı 29 hastane dahil 88 adet sağlık tesisi yaptık. Şehir hastanesi standartlarında 1315 yataklı Çekirge Ali Osman Sönmez Devlet Hastanemizin inşaatını tamamladık. Test süreçleri bittikten sonra 3 ay içinde hasta kabulüne başlıyoruz” demişti. İşte o sözler;

Erdoğan’a İl Müdürü Mü Yoksa Eski Sağlık Bakanı mı Yalan Söyledi?

Eylül ayında açılacağı belirtilen hastanenin son durumu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanlış bilgilendirildiğini ortaya koydu. Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatının tamamlanması söz konusu olmazken inşaatın dahi durduğu ortaya çıktı. Şu anda hasta kabulüne başlaması gereken ancak inşaat süreci henüz bitmeyen hastanenin 2024 yıl sonuna kadar da yetiştirilmesi beklenmiyor. Bu gerçeklerin ortaya çıkmasıyla birlikte Bursa İl Sağlık Müdürü ve eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya gözler çevrildi.

CHP Milletvekili Pala’dan Çağrı

Konuyla ilgili hükümete ve Sağlık Bakanlığı’na çağrı yapan CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala “Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatı tamamen durmuş durumda. Sayın Fahrettin Koca, bu yıl Eylül'de hastanenin hizmete açılacağını söylemiştiniz. Bu gidişle 2025'in Eylül'ünde bile açılması mümkün görünmüyor... Sayın Bakan Kemal Memişoğlu Bursa ilgi bekliyor!” dedi.

Yaşanan bu olayların ardından Bursa için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sağlık verilerinin kimler tarafından nasıl ulaştırıldığı,  inşaatı dahi tamamlanmayan bir hastane için inşaatın tamamlandığı bilgisinin hangi amaçlarla paylaşıldığı merak uyandırdı. Bursa’da gözler ise sağlık alanındaki yetkili birimlere çevrildi.


Editor : Editör
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ