USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Elektrik Akımı Faciası İzmir'de 2 Kişinin Hayatına Mal Oldu

İzmir'de yaşanan elektrik akımı faciasında 2 kişi hayatını kaybetti. Yağmur sonrası yaşanan olayda, suyla dolan yolda elektrik akımına kapılan genç bir kız ve onu kurtarmaya çalışan bir vatandaş hayatını kaybetti. Olayın ardından 14 kişi tutuklandı, 11 kişi hakkında ise

Elektrik Akımı Faciası İzmir'de 2 Kişinin Hayatına Mal Oldu
26-07-2024 12:39

İzmir'de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından başlayan sağanak yağış, Bayraklı ilçesinde 39,7 kilogram yağışın düşmesine neden oldu.

Bu yoğun yağış sonucunda kent merkezinde bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, bir genç kız ile bir vatandaş elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz ve amatör müzisyen İnanç Öktemay, su dolu yolda akıma kapılarak yaşamlarını yitirdi. İncelenen güvenlik kamera görüntülerinde, olayın gerçekleştiği gün bir mazgaldan dumanların çıktığı görüldü. Yapılan inceleme sonrasında belediye ve elektrik firması bölgeye gelerek çözüm çalışmaları yaptı ve kabloların derinliği arttırılarak sorun giderildi. Bilirkişi raporunda, besleme devresine ait kabloların yağmur tahliye mazgalına sıkıştığı ve zedelendiği belirtildi. Kablo derinliğinin yeterli olmadığı ve olması gereken standartlara uygun olmadığı vurgulandı. Rapor sonucunda her iki kurumun da ihmalleri olduğu kanaatine varıldı. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanırken, 11 kişi hakkında da gözaltı kararı verildi. İZSU ve Gediz Elektrik'ten birçok yönetici ve personel gözaltına alındı. Olayın detayları ve sorumlularıyla ilgili soruşturma devam ediyor.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ