USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ESTÜ Anatolia Aero Design Ekibi TEKNOFEST'e Gölge İHA ile Katılacak

ESTÜ Anatolia Aero Design ekibi, 25 kişilik lisans ve ön lisans öğrencilerinden oluşan bir ekip, insansız hava aracı "Gölge"yi geliştirerek TEKNOFEST'te birincilik hedefliyor.

ESTÜ Anatolia Aero Design Ekibi TEKNOFEST'e Gölge İHA ile Katılacak
30-07-2024 17:10

Lisans ve ön lisans öğrencilerinden oluşan 25 kişilik ESTÜ Anatolia Aero Design ekibi, 9 aylık çalışmanın ardından otonom şekilde havalanabilen insansız hava aracını takip eden "Gölge" adlı aracı geliştirdi.

Ekip, tamamen yerli olarak ürettikleri "Gölge" ile bu yıl eylül ayında Adana'da düzenlenecek TEKNOFEST'te "Savaşan İHA Yarışması"nda birincilik hedefliyor.

ESTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi araştırma görevlisi Mustafa Azer, ekibin ikinci danışmanı olarak, öğrencilere tecrübelerini aktardıklarını ve TEKNOFEST'in önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Ekip lideri Selman Koç, geçmiş başarılarını sürdürmek ve TEKNOFEST 2024'te birincilik kazanmak istediklerini dile getirdi.

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü öğrencisi Cennet Sümer ise ilk kez katılacağı TEKNOFEST'te "Gölge"nin birinci olmasını arzuladığını ifade etti. Ekibin dördüncü versiyonuyla yarışacaklarına değinen Azer, "Gölge"nin daha verimli ve güçlendirilmiş bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

ESTÜ Anatolia Aero Design ekibi, gelecek yıllarda da başarılarını arttırarak milli ve yerli teknoloji alanında önemli adımlar atmaya devam etmeyi hedefliyor. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ