USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa'nın Güneyinde Olimpiyat Oyunları Öncesi Saldırı Planı İddiası!

Fransa'nın güney vilayeti Gironde'da Olimpiyat Oyunları öncesinde 18 yaşındaki bir genç saldırı planladığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Fransa'nın Güneyinde Olimpiyat Oyunları Öncesi Saldırı Planı İddiası!
26-07-2024 05:09

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Fransa'nın güney vilayeti Gironde'da, yaklaşık 16 milyon ziyaretçinin beklendiği Olimpiyat Oyunları öncesi yoğun güvenlik önlemleri alınıyor. Bu kapsamda, 18 yaşındaki bir genç daha saldırı planladığı şüphesiyle gözaltına alındı. Fransa Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı, saldırı planı yapıldığından şüphelenilen gencin gözaltına alındığını duyurdu. Ancak bu planın Olimpiyatlarla bağlantılı olup olmadığı hakkında henüz net bir bilgi verilmedi.

Daha önce 23 Temmuz'da gözaltına alınan başka bir 18 yaşındaki gençle iletişim halinde olduğu belirlenen şüphelinin, polis tarafından titizlikle soruşturulduğu bildirildi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Olimpiyatlarla bağlantılı bir saldırı planı olduğu ihtimali üzerinde durduklarını ifade etmişti.Olimpiyat Oyunları'nın yarın yapılacak açılış töreni öncesinde yaşanan bu olay, Paris'te gerçekleştirilecek organizasyon öncesi güvenlik endişelerini artırdı. Paris 2024'ün açılış törenine 110 devlet ve hükümet liderinin katılması bekleniyor.

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'na 206 delegasyondan 10 bin 500 sporcu katılacak ve turistlerin akınına uğrayacak Paris, büyük bir spor etkinliğine ev sahipliği yapacak.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ