USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Hamas Lideri İsmail Heniyye'ye Tahran'da Suikast Girişimi

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikaste uğradığı iddiası ve tutuklanan İran Polis Özel Kuvvetleri Komutanı Hossein Karami hakkında gelişmeler

Hamas Lideri İsmail Heniyye'ye Tahran'da Suikast Girişimi
04-08-2024 05:09

İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Tahran'da kaldığı konutunda suikasta uğradı. Saldırıda Heniyye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı. Hamas lideri İsmail Heniyye'nin şehit edilmesinin ardından, yeni bir gelişme yaşandı. İran Polis Özel Kuvvetleri Komutanı Hossein Karami, Mossad adına casusluk yaptığı iddiasıyla Tahran'da tutuklandı.

İran, Hamas lideri İsmail Heniyye'ye başkent Tahran'da düzenlenen suikastın 7 kilogram savaş başlığı taşıyan kısa menzilli bir roketle gerçekleştirildiğini duyurdu. Suikastı Siyonist oluşumun gerçekleştirdiği ve ABD tarafından desteklendiği belirtildi. İran, "İntikamın en uygun zamanda alınacağını" da vurguladı. Suikasttan saatler sonra açıklama yapan İran, saldırının yerel saatle gece 02. 00'de ülke sınırları dışından atılan bir füzeyle gerçekleştiğini açıklamıştı.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ