USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Havayolu Şirketleri Orta Doğu'daki Seferlerini Durdurdu!

Orta Doğu'daki güvenlik krizi nedeniyle havayolu şirketleri İsrail, İran ve Lübnan'a yapılacak uçuşları durdurdu.

Havayolu Şirketleri Orta Doğu'daki Seferlerini Durdurdu!
03-08-2024 05:40

Son dakika Orta Doğu haberleri: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasının ardından İran'ın İsrail'e yapması beklenen misilleme, havayolu şirketlerinin bölgedeki seferlerini de etkiledi.

ABD VE 9 ÜLKE İSRAİL, İRAN VE LÜBNAN'A PLANLANAN UÇUŞLARINI DURDURDUOrta Doğu'da büyüyen güvenlik krizi sebebiyle ABD hava yolu şirketlerinden New York ile İsrail arasında haftada 14 sefer yapan United Havayolları, 6 Ağustos'a kadar İsrail seferlerini durdurdu.

İNGİLTEREDelta Havayolları, 2 Ağustos'a kadar İsrail uçuşlarını askıya almış, İngiltere'nin önde gelen hava yolu şirketlerinden British Airways (BA) de bu ülkeye dünkü uçuşlarını iptal etmişti.İSVİÇREİsviçre Uluslararası Hava Yolları (Swiss), Orta Doğu yaşanan son gelişmeler nedeniyle Zürih ile Tel Aviv arasındaki uçuşları karşılıklı durdurdu.

Zürih ile Tel Aviv arasındaki uçuşlar, 8 Ağustos'a kadar "mürettebat ve yolcuların güvenliği" gerekçesiyle askıya alınırken, 29 Temmuz'da Zürih ile Beyrut arasındaki uçuşların askıya alınma süresi de 12 Ağustos'a kadar uzatıldı. ALMANYAAlman hava yolu firması Lufthansa, güvenlik gerekçesiyle Beyrut ve Tel Aviv'e uçuşlarını askıya aldı.

HİNDİSTANHindistan hava yolu firması Air India, Orta Doğu'daki gelişmeler nedeniyle Tel Aviv'e ve bu kentten yaptığı uçuşları durdurma kararı aldı.

İTALYAİtalya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu firması ITA'nın X hesabından yapılan açıklamada, Tel Aviv'e ve bu kentten planlanan uçuşların 6 Ağustos'a kadar askıya alındığı belirtildi.

POLONYAPolonya haber ajansı PAP'ın haberinde, Polonya'nın ulusal hava yolu şirketi LOT'un güvenlik gerekçesiyle 3-4 Ağustos'ta Lübnan ve İsrail'e planlanan 8 uçuşunu iptal ettiği bilgisine yer verildi. HOLLANDAHollanda Kraliyet Havayolu KLM de İsrail uçuşlarını 26 Ekim tarihine kadar iptal ettiğini duyurdu.

FRANSALebanon's capital Beirut was among the airlines that suspended flights, including Greece's Aegean Airlines and Germany's Condor Airlines. Aegean and Condor Airlines announced that they had suspended flights from Athens to Beirut until August 1 due to increased tension in the Middle East. Air France also announced that it suspended flights between Paris-Charles de Gaulle and Beirut airports for two days.SİNGAPURSingapore Airlines (SIA) announced that flights would not use Iranian airspace due to escalating tension in the Middle East and alternative routes would be sought.

The statement stated that flights to Amsterdam, Brussels, Copenhagen, Frankfurt, Istanbul, London, New York, Manchester, Milan, Munich, Paris, Rome, and Zurich would be affected by this situation, and it was stated that "we will continue to closely monitor the situation in the Middle East and adjust our flight routes as necessary.

"İSRAİL SİBER SALDIRIYLA KIVRANIYORİsrail basınına göre, Tel Aviv'deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı'nın resmi internet sitesi geçici bir arıza nedeniyle çökerken, havalimanı normal faaliyetine devam ediyor.

Havalimanı işletmesinden yapılan açıklamada, arızanın siteye yapılan girişlerin yoğunluğundan kaynaklandığının anlaşıldığı ve sorunun giderilmeye çalışıldığı ifade edildi. Açıklamada, "Havaalanı her zamanki gibi faaliyette. " ifadesi kullanıldı ve havalimanı idaresinin resmi duyurularının takip edilmesi tavsiye edildi. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ