USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hayvanları Koruma Kanununda Yapılan Değişiklikler Yürürlüğe Girdi

Sahipsiz hayvanlar için yapılan düzenlemeleri içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikler yasalaştı.

Hayvanları Koruma Kanununda Yapılan Değişiklikler Yürürlüğe Girdi
30-07-2024 05:10

Son dakika köpek haberleri: Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanunla, insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilecek ve sahipsiz hayvanlara daha iyi bir yaşam imkanı sağlanacak.

Kanun kapsamında sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmaların daha etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla kedi ve köpeklerin sahipli hayvan statüsüne alınabilmesi için gerekli önlemler alınacak.

Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanına kaydedilmesi zorunluluğu bulunduğundan "sahipli hayvan" ve "sahipsiz hayvan" kavramları açık şekilde tanımlanacak. Ayrıca, hayvan bakımevinin tanımında değişiklik yapılacak ve hayvan bakımevlerinin kurulması teşvik edilecek. Sahipsiz hayvanların sahiplendirilinceye kadar bakım ve rehabilitasyonunun sağlanması için hayvan bakımevleri önemli bir rol üstlenecek.

Kanunla birlikte hayvanlara yapılan müdahalenin sadece tıbbi gerekçelerle değil, Kanunda belirtilen diğer istisnai durumlarda da yapılabilmesine imkan sağlanacak.

Ayrıca, sahipsiz hayvanların bakımevi dışında bir yere bırakılması veya terk edilmesi yasaklanacak, sahiplenmeyen hayvanların barınaklarda korunmaları sağlanacak.

Yerel yönetimlerin sahipsiz hayvanların korunması ve sahiplendirilinceye kadar bakımlarının yapılması için hayvan bakımevleri kurması teşvik edilecek. Belediye başkanları ve yetkilileri, belirlenen süre içinde hayvan bakımevlerinin kurulması ve işletilmesi konusunda sorumluluk sahibi olacaklar. Bu önemli kanun değişikliği ile sahipsiz hayvanlara daha iyi bir yaşam sunulması ve onların haklarının korunması hedeflenmektedir.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ