USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Mersin'deki Terör örgütü Marşıyla Öcalan Sloganı Atan Şüphelilere Müdahale Etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin'de terör örgütü marşıyla Öcalan sloganı atan şüphelilere müdahale ederken yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Mersin'deki Terör örgütü Marşıyla Öcalan Sloganı Atan Şüphelilere Müdahale Etti
25-07-2024 04:39

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin'deki terör örgütü marşıyla Öcalan sloganı atan şüphelilere emniyete götürülürken "Ölürüm Türkiye'm" şarkısı dinletilmesi konusunda açıklamada bulundu. Yerlikaya, "Ben dinlediğim zaman son derece duygulanıyorum. Yüreğim kıpır kıpır oluyor. " dedi.

Mersin'de terör örgütü PKK elebaşı lehine slogan atan şüpheliler hakkında da konuşan Yerlikaya, "Keşke sadece halay çekip, AK Parti hükümetlerimizin getirdiği serbestlik ortamında Kürtçe şarkı söylüyor olsalardı ama duyduklarımız, kayıt altına giren ve adliyeye intikal eden meseleler hiç de öyle değil.

Kimi övdüğümüz, kimi sevdiğimiz, kimin için orada dil ve tutumumuz ortaya çıkıyorsa ve bunun konusu suçsa Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti diyoruz biz. Savcı da 'Alın, getirin bunları' diyor. " şeklinde konuştu.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyete götürülürken araçta "Ölürüm Türkiye'm" şarkısının çalınmasıyla ilgili de konuşan Yerlikaya, "Ben dinlediğim zaman son derece duygulanıyorum. Yüreğim kıpır kıpır oluyor. Türkiye'm şarkısı bugün hepimizi, bu salonda bulunan herkesi coşkulandırır. Yani bunun kesinlikle ve kesinlikle savcının talimatıyla gözaltına alınan insanları üzmek, kırmak için yapıldığına inanmıyorum.

Ama 'Biji Portekiz' ağzıyla hareket eden insanlar aramızda çok az olduğu gibi, bu zihniyette olan insanların da hoşlanmadığı bir türkü olmasından en ufak şekilde üzüntü duymuyorum. " şeklinde konuştu. Yerlikaya, "Yapmaya çalıştığımız şey şu, ülkemizin içinde, sınırımızın ötesinde hiçbir şekilde bölücü terör örgütü mensubu olmasını istemiyoruz. Böyle bir fikrin olmasını da kabul etmiyoruz. Bunlarla uyumlu sözde bir davranışı da kabul etmiyoruz. " şeklinde değerlendirmede bulundu.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ