USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İran Cumhurbaşkanı İsrail'e Sert Tepki Gösterdi

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Ürdün Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede İsrail'e sert bir tepki gösterdi.

İran Cumhurbaşkanı İsrail'e Sert Tepki Gösterdi
04-08-2024 23:39

İran devlet televizyonunun haberine göre, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, başkent Tahran'ı ziyaret eden Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'yi kabul etti. Pezeşkiyan görüşme sonrası İsrail ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Görüşmede, İran'da resmi misafir olarak bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'ye suikastın uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirten Pezeşkiyan, suikastı "İsrail rejiminin cevapsız kalmayacak büyük bir hatası" olarak nitelendirdi. Pezeşkiyan, "Siyonistlerin bu küstahlığı cevapsız kalmayacak. " ifadesini kullandı.

İran, bölgedeki ülkelere, İsrail'e karşı misilleme saldırısına müdahale etmeye kalkışmaları halinde kendilerinin de hedef alınacağını diplomatik kanallar aracılığıyla iletti.

Pezeşkiyan'dan İslam ülkelerine ortak hareket mesajı İran'ın dış politikasının bölgede ve dünyada istikrarı öncelediğini belirten Pezeşkiyan, İsrail'in Filistinlilere karşı saldırılarının durdurulması için İslam ülkelerinin ortak hareket etmesinin önemini vurguladı.

İran ile Ürdün arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasına ilişkin müzakerelerin süratle tamamlanmasından memnun olduğunu dile getiren İran Cumhurbaşkanı, iki İslam ülkesinin dostluk ve yapıcı işbirliğinin bölge halklarının çıkarına olduğunu belirtti. Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, de Ürdün Kralı Abdullah'ın selam ve başarı dileklerini Pezeşkiyan'a ileterek,. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ