USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İran'da Yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan Yemin Etti

İran'da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Mesut Pezeşkiyan yemin töreniyle göreve başladı. Pezeşkiyan, ülkenin 9. cumhurbaşkanı olarak göreve başladı.

İran'da Yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan Yemin Etti
30-07-2024 19:40

İran'da 5 Temmuz'da gerçekleştirilen 14. dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde galip gelen Mesut Pezeşkiyan için yemin töreni düzenlendi.

İran İslami Şura Meclisi'nde gerçekleştirilen törene Türkiye'den Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve 70'ten fazla yabancı ülkenin devlet başkanları ile bakanları katıldı. Pezeşkiyan, yemin ederek ülkenin 9. cumhurbaşkanı olarak resmen göreve başladı.

Yemin töreninde yaptığı konuşmada Pezeşkiyan, yeni hükümetin İran ve dünya için yeni fırsatlar sunacağını belirterek, ülkenin karşı karşıya olduğu tehlikeleri, halkın sorunlarını anlama ve çözme fırsatı yakalayacaklarını ifade etti. Ayrıca dış politikada bölge ülkeleri ile ilişkileri geliştirmeye önem vereceklerini ve bölgesel işbirliğini güçlendireceklerini vurguladı. Pezeşkiyan, İran'ın ulusal çıkarları doğrultusunda küresel ve bölgesel istikrarı sağlama konusundaki dış politika hedeflerini de paylaştı. ABD'nin İran'a uyguladığı baskı politikalarına karşı duracaklarını ve İran'ın dünya ile ticaretini normalleştirmek için çaba göstereceklerini belirtti. Türk kökenli Tebriz Milletvekili Mesut Pezeşkiyan, seçimlerin ikinci turunda oyların yüzde 53. 7'sini alarak ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçilmişti. Yemin töreniyle birlikte Pezeşkiyan resmi olarak görevine başlamış oldu.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ