USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İran ve İsrail Arasındaki Gerilimler Yükseliyor

ABD, Ürdün ve Lübnan dışişleri bakanlarının Tahran ziyaretinin detayları ve İsrail ile İran arasındaki gerginlik

İran ve İsrail Arasındaki Gerilimler Yükseliyor
05-08-2024 02:40

Son dakika ABD haberleri: The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğramasının ardından Ürdün ve Lübnan dışişleri bakanlarının gerginliğin azaltılması için İran’a gittiklerini yazdı.

Tahran'a giden Arap siyasetçiler, İran’ın İsrail’i vurmaya kararlı olduğu ve "İsrail’e verilecek cevabın bir savaş çıkarabilecek olmasının da umursanmadığı" cevabını aldı.

ABD’nin de Avrupa ülkelerinden İran’ı gerginliği azaltmaya zorlamalarını talep ettiği belirtildi ve İran’a yönelik bir saldırı eyleminin İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın Batı ile ilişkileri gelişme çabalarına büyük darbe vuracağı vurgulandı.

Amerikan NBC News’e konuşan bir İsrailli yetkili ise İsrail’in önümüzdeki günlerde İran ve Hizbullah’tan gelecek ve birkaç gün sürebilecek bir füze ve insansız hava aracı saldırısı beklediğini açıkladı. İsrail ise kendisi aleyhindeki tüm eylemlere cevap vereceğini duyurmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Pazar günü gerçekleştirilen kabine toplantısında "İsrail Devleti, İran’ın şer eksenine karşı çok cepheli bir savaşın içerisindedir" demişti..


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ