USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İsrail Askeri Tarafından Sosyal Medyada Paylaşılan Şaşırtıcı Videolar

İsrail askeri tarafından Gazze'de sivilleri hedef alan videoların şaşkınlık yarattığı haberi.

İsrail Askeri Tarafından Sosyal Medyada Paylaşılan Şaşırtıcı Videolar
04-08-2024 12:09

Uluslararası kamuoyunun tepkilerine kulak tıkayarak Gazze'de sivilleri hedef almaya devam eden İsrail'den gelen yeni videolar yaşanan şiddetin boyutunu gözler önüne serdi.

Hafta içinde Hamas ve Hizbullah'ın üst düzey isimlerine öldürerek uluslararası kamuoyunu karıştıran İsrail ordusunda görev yapan Amerikalı bir İsrailli askerinin sosyal medya platformlarına yüklediği videolar şaşkınlık yarattı. Videolarda ağır bir silah ile bir adamın yıkılmış binalara ateş açtığı ve çok sayıda ev ile bir caminin patlama anları görülüyor.

İsrail askerlerinin bakış açısıyla çekilen videolardan birinde kimliği belirlenemeyen bir asker her yere ateş açarken diğer videoda da cami ve evlerin yıkılmasına İsrail askerleri sevinç çığlıkları atıyor.

Settenbrino'nun paylaştığı videoları kendisinin mi çektiği ya da o saldırıları kendisinin de yaptığı henüz bilinmezken İsrail Ordusu ve Settenbrino konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Settenbrino, İngiliz The Guardian gazetesine yaptığı yazılı açıklamada, "Ben savaş suçu falan işlemedim. Videolar bağlamı dışına çıkarıldı" dedi. Settenbrino daha sonra İsrail medyasına konuştu.

Arutz Sheva'ya açıklama yapan Settenbrino, "Makineli tüfekle ateş açılan videoda hiçbir sivil yoktu ve bölgedeki Hamas militanlarının saldırısı altındaydık" dedi. Settenbrino, "Cami de teröristlerin yuvası olarak kullanılıyordu ve orada silah depolanıyordu" ifadesini kullandı. Settenbrino'nun ailesi de oğlunun paylaştığı videolardan sonra ölüm tehditleri aldığını dile getirdi.

7 Ekim'de Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın saldırıları sonrasında İsrail sivillere yönelik saldırıları artırmış ve 10 ayda 39 binden fazla Filistinliyi öldürerek 2. 3 milyon insanın da evlerinden kaçmalarına sebep olmuştu.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ