USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail, Hizbullah'a Karşı Kapsamlı Operasyon Planı Hazırlıyor

İsrail, güvenlikle ilgili gelişmeleri değerlendirdi ve Hizbullah'a karşı kapsamlı operasyon planları hazırladığını açıkladı.

İsrail, Hizbullah'a Karşı Kapsamlı Operasyon Planı Hazırlıyor
04-08-2024 22:09

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, güvenlikle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Hagari, şu ana kadar vatandaşlara yapılan güvenlik uyarısında bir değişiklik olmadığını ve tüm cephelerde teyakkuz halinde olduklarını dile getirdi. Hagari ayrıca, Lübnan'da Hizbullah'a karşı kapsamlı operasyon planları hazırlandığını ifade etti.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, acil durumlarda cep telefonları üzerinden çalışacak yeni bir uyarı sisteminin devreye sokulduğu duyuruldu.

Açıklamada, "Kişisel Mesaj" adını taşıyan yeni sistemin, tehdit altındaki bölgelerdeki insanların, herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan doğrudan cep telefonlarına uyarı mesajı almalarına olanak sağlayacağı kaydedildi.

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlediği hava saldırısının ardından Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasıyla bölgede tansiyon yükselmişti. Heniyye'nin suikastından İsrail'i sorumlu tutan İran ve Lübnan Hizbullahı'ndan, Tel Aviv'e karşı misilleme tehdidi gelmişti. İsrail ordusunun, gelecek bir saldırıya karşı teyakkuz haline geçtiği bildirilirken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin "hem savunma hem saldırı anlamında her türlü senaryoya karşı yüksek düzeyde hazırlıklı durumda" olduğunu savunmuştu.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ