USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail kara harekatına başladı!

Gazze'de devam eden soykırımı Lübnan'a taşımaya hazırlanan İsrail, kara harekatına başladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Beyrut'un güney banliyölerinde yaşayanların evlerini boşaltması istendi.

İsrail kara harekatına başladı!
01-10-2024 09:40

Gazze'de bir yıldır süren soykırımı Lübnan'a taşımaya hazırlanan İsrail, kara harekatına başladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Beyrut'un güney banliyölerinde yaşayanların evlerini boşaltması istendi. Öte yandan Lübnan ordusunun İsrail sınırındaki mevzilerinden en az 5 kilometre geriye çekildiği iddia edildi.

İsrail, günlerdir havadan saldırdığı ve Nasrallah başta olmak üzere birçok Hizbullah mensubunu öldürdüğü Lübnan'da kara harekatına başladı. İsrail ordusu, Lübnan topraklarında bazı noktalara yönelik karadan işgal saldırıları gerçekleştirdiklerini duyurdu.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını belirtti. Kara saldırılarına hava kuvvetleri ile topçu birliklerinin de eşlik ettiği aktarılan açıklamada, "Kuzeyin Okları Operasyonu"nun, Gazze'deki çatışmalara paralel olarak ve yapılan durum değerlendirmesine göre sürdürüleceği ifade edildi.

"İSRAİL VURACAĞI YERLERİ AÇIKLADI"

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Hizbullah hedeflerine yönelik planlanan saldırılar nedeniyle Beyrut'un güney banliyölerinde yaşayanların evlerini boşaltması istendi" denildi. Ordu Sözücüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformundan yaptığı yazılı açıklamada, El-Leyleki, Haret Hireyk ve Burc el-Baracine mahallelerinde oturanların Hizbullah'a ait yapılara yakın olduklarını iddia etti. Haritaların kullanıldığı paylaşımda, İsrail ordusunun haritada bulunan binalar ve yakınlarında oturanların bulundukları yeri boşaltmaları ve oradan en az 500 metre uzaklaşmalarını isteyen Adraee, "ailelerinizin selameti için söz konusu yerlerdeki binaları boşaltmanız gerekiyor" ifadelerine yer verdi. İsrail'in Lübnan'a kara harekatı başlatması ile birlikte İsrailli askerlerin harekat hazırlıklarını gösteren videolar da sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.


Editor : tuberk
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ