USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Gerilim Yükseliyor

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İsrail ve Hizbullah arasındaki artan gerilim hakkında mevkidaşlarına mektup gönderdi.

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Gerilim Yükseliyor
31-07-2024 19:09

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimin artmasıyla mevkidaşlarına mektup gönderdi.

Katz, İsrail'in topyekûn bir savaş istemediğini belirterek, ancak bu durumu önlemenin tek yolunun BM'nin 1701 sayılı kararının derhal uygulanması olduğunu vurguladı.

Katz, dünyanın İsrail'i desteklemesi gerektiğini ve Hizbullah'ın saldırılarına son vermesini, Litani Nehri'nin kuzeyine çekilmesini ve BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararı uyarınca silahsızlanmasını talep etti. Ayrıca, kuzeydeki evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce İsraillinin güvenli bir şekilde evlerine dönmesi gerektiğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında 4 kişi hayatını kaybetmiş, 83 kişi ise yaralanmıştı.

Saldırının Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın danışmanlarından Fuad Shukr'u hedef aldığı belirtilmişti. Hizbullah kaynakları ise Shukr'un enkaz altında olduğunu iddia etmişti, ancak durumu netleşmemişti..


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ