USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

"Kanser Görülme Sıklığında Artış Endişe Verici"

Koronavirüs pandemisinin ardından kanser vakalarında yaşanan artış tedirginlik yaratıyor. Uzmanlar, erken teşhisin önemine dikkat çekiyor.

24-07-2024 16:39

Uzman Dr. Murat Keser'in yaptığı açıklamaya göre, koronavirüs pandemisinin ardından kanser vakalarında belirgin bir artış yaşanıyor. Globocan verilerine göre sadece 2020 yılında 20 milyon kanser tanısı konulmuş. Dr. Keser, bu artış trendinin devam etmesi halinde 2050 yılında bu rakamın 40 milyona ulaşabileceğini öngörüyor. Ancak, kanser tedavilerindeki gelişmeler umut verici. Dr. Keser, kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu vurgulayarak, erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirtiyor. Düzenli taramalar ve farkındalık artırıcı çalışmalarla kayıpların azaltılabileceğini ifade ediyor.

Son zamanlarda yapılan bir çalışmaya da değinen Dr. Keser, Chicago'da gerçekleşen ASCO kongresinde sunulan bir araştırmada ALK pozitif olan akciğer kanseri hastalarına damardan tedavi uygulanmadan sadece ağızdan bir tablet verilerek başarılı sonuçlar elde edildiğini aktarıyor. Bu gelişmenin diğer kanser türleri için umut verici olduğunu belirtiyor.

Kanserle mücadelede yenilikçi tedavi yöntemleri ve erken teşhisin öneminin altını çizen Dr. Keser, toplumun kanser konusunda bilinçlenmesi gerektiğini vurguluyor.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ