USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mevlana Türbesi'nde Aşure Şöleni Gerçekleştirildi

Mevlana Türbesi bahçesinde düzenlenen "Huzur-ı Pir’de Aşure" programına Konya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve çok sayıda misafir katıldı.

Mevlana Türbesi'nde Aşure Şöleni Gerçekleştirildi
27-07-2024 16:10

Mevlana Türbesi'nde "Huzur-ı Pir’de Aşure" başlığıyla düzenlenen programa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu Postnişini Mehmet Fatih Çıtlak’ın yanı sıra çok sayıda misafir katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi (İRFA) tarafından düzenlenen etkinlikte, 4 ton aşure kaynatılarak katılımcılara ikram edildi.

Aşurenin paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geleneği yaşatan İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi'ne teşekkür etti.

Programda, Mevlana Türbesi’nde beş asır öncesinde gerçekleştirilen aşure geleneği yeniden hayata geçirilerek, gün boyu altı harlanmış kazanlarda pişirilen aşure vatandaşlara dağıtıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu etkinlik boyunca muharrem ilahileri eşliğinde aşure gününü kutladı. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ