USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni Büyük Tartışmalara Yol Açtı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları açılış töreni, yaratıcı ve şaşırtıcı unsurlar içerse de eleştirilere neden oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni Büyük Tartışmalara Yol Açtı
27-07-2024 12:40

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni, Sözcü Gazetesi'nin haberine göre çığır açan etkinlik olarak nitelendirildi.

Paris sokaklarında gerçekleşen tören, arka planda sporcuların kaldığı bir geçit töreni ve göz alıcı galaktik ışıklandırmalı kazanın görkemiyle dikkat çekti. Yaratıcılık ve yönlendirme bakımından etkileyici olsa da, yağmurun etkisi törenin belki de en hatırlanacak olumsuz unsuru oldu. Törenin sonlarına doğru, Louvre Müzesi'nde yer alan Leonardo da Vinci'nin ünlü tablosu "Son Akşam Yemeği"nin bir temsili sunuldu.

Ancak, bu temsil Katolik karşıtlığı sınırlarında dolaşarak LGBTIQ+ kolektifine hoşgörü ve saygı mesajı vermeyi amaçlasa da, Avrupa basınında yapılan yorumlara göre, 'bazı değerlerin kaybolması riskini' beraberinde getirdi.

LaLiga Başkanı Javier Tebas, "Son Akşam Yemeği"nin törende kullanılmasına sert tepki gösterdi ve bu durumu Hristiyanları hakaret olarak nitelendirdi.

Yaratıcı yönetmen Thomas Jolly ise herkesin temsil edilmesini istediğini belirterek, törenin ayrıntılarını gizli tutma çabasına rağmen eleştirilerin odağında yer aldı. Türkiye'den yayın yapan TRT ise LGBTQ içerikli gösteriler nedeniyle sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı. Aynı şekilde Çin devlet televizyonu CCTV'nin de LGBTQ temalı içerik yayınlama kararı tartışmalara neden oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları açılış töreni, yaratıcı unsurlar içermesine rağmen birçok eleştiriye maruz kaldı ve LGBTQ temalarıyla yapılan gösteriler büyük tartışmalara yol açtı. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ