USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

PET Holding'in Kurucusu Güntekin Köksal Vefat Etti

PET Holding'in kurucusu Güntekin Köksal'ın 2022'de vefat etmesi ve miras kavgasıyla ilgili detaylar.

PET Holding'in Kurucusu Güntekin Köksal Vefat Etti
24-07-2024 14:40

PET Holding'in kurucusu Güntekin Köksal, 2022 yılında 91 yaşında vefat etti.

Köksal, Sovyetler Birliği'nde mümessillik, müşavirlik ve mühendislik hizmetleri ile giren ilk özel Türk şirketi ve Kuzey Irak'ta petrol çıkaran ilk Türk şirketi olarak biliniyordu.

Köksal, 1974'ten itibaren Rusya, Almanya, Amerika ve Japonya'dan birçok firmanın temsilciliğini yapmış ve 1990'da Pet-Oil şirketini kurarak petrol arama ve üretim faaliyetlerinde bulunmuştu.

O dönemde 'Kızıl Milyarder' lakabıyla anılan Köksal, dünyanın çeşitli yerlerinde petrol arayışlarını sürdürmüş ve İstanbul Boğazı'nda satın aldığı yalılar ile de dikkatleri üzerine çekmişti.Köksal'ın vefatının ardından miras kavgası başladı.

Eşinin ölümünden sonra tüm serveti çocuklarına kalan Köksal'ın kız kardeşleri, mirastan payları olduğunu iddia ederek oğulları Burak Köksal'a dava açtı. Bunun üzerine Burak Köksal da karşı dava açarak mülklerin satışının durdurulması için mahkemeden tedbir kararı aldırdı.

Güntekin Köksal'ın yaşadığı dönemde, aylık belirli miktarlarda para verip şirket yönetimine almadığı belirtilen oğluna yönelik iddialar da davada yer alıyor.

PET Holding'in petrol, proje geliştirme, arsa geliştirme ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren holdingin miras kavgasıyla birlikte geleceği belirsizliğe yol açmış durumda. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ