USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Rize İyidere Lojistik Limanı Türkiye'nin Stratejik Konumunu Güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize İyidere Lojistik Limanı'nda incelemelerde bulundu ve limanın Türkiye'nin deniz ticaretindeki önemine vurgu yaptı.

Rize İyidere Lojistik Limanı Türkiye'nin Stratejik Konumunu Güçlendirecek
29-07-2024 03:10

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte yapımı devam eden Rize şehir merkezine 20, Trabzon şehir merkezine ise 50 kilometre mesafede bulunan İyidere Lojistik Limanında incelemelerde bulundu.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin jeopolitik önemine vurgu yaparak, limanın Kafkas ve Orta Doğu ülkeleri arasındaki potansiyel trafikten kaynaklanacak kombine taşımacılık zincirinin aktarma merkezi olacağını belirtti.

Rize İyidere Lojistik Limanı'nın uluslararası ticaret yollarıyla olan bağlantısına da değinen Bakan Uraloğlu, limanın Türkiye'nin stratejik konumunu güçlendireceğini ifade etti.

Limanın faaliyete geçtiğinde bölgenin ve Türkiye’nin deniz ticaretinden aldığı paya büyük katkı sağlayacağını söyleyen Uraloğlu, limanın yılda 13 milyon ton kapasiteye sahip olacağını ve büyük tonajlı gemilerin yeni adresi olacağını belirtti.

Yapım çalışmalarının yüzde 50 seviyesini aştığını belirten Bakan Uraloğlu, 2026 yılında Rize İyidere Lojistik Limanını hizmete almayı planladıklarını açıkladı.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ