USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sarıgöl'de Erkence Üzüm Hasadı Başladı!

Sarıgöl'de Superiol ve Trakya İlkeren üzüm çeşitlerinin hasadı başladı. Üreticiler peşin para ile satış yapılması konusunda uyarıldı.

Sarıgöl'de Erkence Üzüm Hasadı Başladı!
07-07-2024 11:39

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde üzüm hasadı başladı. Erkence üzüm türlerinden Superiol ve Trakya İlkeren üzümlerinin hasat zamanı geldi. İlk hasatın 4 dönümlük Superiol bağında gerçekleştiği öğrenildi. Superiol cinsi üzüm 35-50 TL arasında, Trakya İlkeren ise 35 TL'den satışa sunulmaya başlandı.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üreticileri dolandırıcılık olaylarına karşı uyararak yaş üzümlerin peşin para ile satılması gerektiğini vurguladı. Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında örtme işlemleri devam ederken, hasat Ağustos ayının 15'inden başlayıp aralık ayı sonuna kadar sürecek.

İlçede ova ve yayla bağcılığıyla 9 farklı tür sofralık üzüm yetiştirildiği belirtilirken, üzüm üreticilerine bereketli bir sezon dileyen Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı, her yıl tekrarlanan uyarıları yineledi. Sarıgöl'de üzüm sektörü önemli bir gelir kaynağı olup, üreticilerin haklarını korumak adına dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ