USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi Kadınlara Açıldı

Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan geleneksel Siirt battaniyesi dokumacılığı atölyesi kadınlara istihdam sağlıyor.

Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi Kadınlara Açıldı
01-08-2024 01:09

Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 300 yıllık geçmişe sahip ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen Siirt battaniyesinin aslına uygun üretilmesi için geçen ay "Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi"ni kurdu. GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Valilik tarafından desteklenen atölyede ilk etapta 15 kadın kursiyer istihdam edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, atölyenin kadın eliyle Siirt battaniyesini üretmeyi amaçladığını belirtti. Kadın kursiyerlerin zamanla bu işte ustalaşarak geleneği gelecek kuşaklara aktarmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca ürünlerin pazarda daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için ARGE çalışmalarına önem verdiklerini de ekledi. Kadın kursiyerlerden Fatma Işıkkaya, dokumacılık kursunda önemli mesafe katettiğini ve bu mesleği sevdiğini ifade etti. Diğer kursiyerler de battaniye dokumacılığının kadınlar için uygun olduğunu vurgulayarak, bu fırsatı değerlendirmek istediklerini belirttiler.

Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün başlattığı bu proje kadınlara yeni iş imkanları sunarken, aynı zamanda geleneksel Siirt battaniyesinin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlıyor. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ