USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Siirt'te BTÖ Mensubu 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt kırsalında düzenlenen operasyona ilişkin bilgileri paylaştı. Hava Kuvvetleri, Jandarma ve Güvenlik Korucuları ile yapılan operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Siirt'te BTÖ Mensubu 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
27-07-2024 08:09

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt kırsalında düzenlenen Gürz-2 operasyonuna ilişkin detayları paylaştı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı, Jandarma Komando timleri ve Güvenlik Korucuları teröristlerle sıcak temas sağladı. Bölücü Terör Örgütü mensubu 4 terörist çatışmada silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında Benda Amed (K) adlı Semra Ayverdi, Baran Hemlin (K) adlı Seyithan Sencer, Sarı İbrahim (K) adlı Yakup Nişo ve Destina Botan (K) adlı Bişenk Durmuş bulunuyordu.

Ayrıca teröristlerin 6 güvenlik görevlisi ve 5 sivil vatandaşı şehit ettiği, 6 güvenlik görevlisi ve 11 sivil vatandaşı yaraladığı toplam 9 eyleme katıldığı belirlendi. Operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığı ve bölgede huzurun sağlandığı açıklandı.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ