USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Türkiye, İsrail'le Soykırım Davasına Müdahil Olacak

Türkiye'nin İsrail'le soykırım davasına müdahil olma hazırlıkları tamamlandı.

Türkiye, İsrail'le Soykırım Davasına Müdahil Olacak
04-08-2024 07:40

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından, bütün baskılara rağmen, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant’la ilgili savaş suçu işledikleri gerekçesiyle tutuklama talep edilmesinin ardından, Türkiye’nin, İsrail’le ilgili açılan soykırım davasına müdahil olması konusundaki hazırlıklar da tamamlandı. Bu çerçevede, Dışişleri Bakanlığında son birkaç gündür müdahillik başvurusu konusunda toplantılar yapıldı. Başvuru dosyası teknik, hukuki ve Türkiye’nin hassasiyetleri dikkate alınarak tekrar gözden geçirildi.

Edinilen bilgilere göre müdahillikle ilgili başvuru dosyası hazırlanırken Güney Afrika’nın başvurusu ile çelişmeyecek şekilde ve birbirini tamamlar nitelikte, somut deliller ve Türkiye’nin hassasiyetleri dikkate alındı. Dosyanın ana hatları İsrail’in uluslararası hukuk açısından ‘Soykırım eşiğini’ aştığına yönelik belge ve delillerden oluşuyor.

Dosyada, İsrail’in tam anlamıyla bir soykırım suçu işlediğine yönelik belgelerin yanısıra, Filistin’de öldürülenlerin yüzde 70’inin kadınlar ve çocuklardan oluşmasının ‘Soyun devam etmesinin engellenmesi’ amacı taşıdığına yönelik delillere de yer veriliyor.

Müdahillik dosyasının hazırlıklarında görev alan AK Parti’nin hukukçuları, İsrail’in bu iddiasını çürütecek şekilde, çok teknik, teferruatlı, hukuki ve hiçbir boşluk olmadan müdahillik dosyası hazırlandığı belirtti. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ