USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Uzay Araştırmalarında Türk Bilim İnsanının Başarısı

Umut Yıldız'ın NASA'daki çalışmaları ve Türkiye'deki uzay sektörüne katkıları

Uzay Araştırmalarında Türk Bilim İnsanının Başarısı
28-07-2024 12:10

Uzay bilimine olan merakı çocukluk yıllarına dayanan Umut Yıldız, Türkiye'ye dönüşü ve özel uzay şirketinde yaptığı araştırmaları AA muhabiri ile paylaştı. Yıldız, NASA'daki yıllarını ve uzay teknolojilerindeki gelişmeleri anlattı. Çocukluk yıllarında bilime olan ilgisini keşfeden Yıldız, NASA'da astrofizikçi olarak çalışmaya başladı ve çeşitli projelerde görev aldı. Türkiye'ye dönme kararında pandeminin etkili olduğunu belirten Yıldız, Türkiye'deki uzay sektöründeki potansiyeli ve gençlerdeki ilgiyi vurguladı. Umut Yıldız, Türk bilim insanlarının NASA'da az olduğunu ancak bu durumun lobi faaliyetlerini etkilediğini söyledi.

Türkiye'nin uzaydaki geleceği konusunda umutlu olan Yıldız, gençlere İngilizce öğrenme, not ortalamasını yükseltme ve projelere katılma tavsiyelerinde bulundu.

Uzay alanında hızla büyüyen sektörün gençlere birçok fırsat sunduğunu belirten Yıldız, Türk uzay sektörünün gelecekte büyüyeceğine inandığını dile getirdi. Gençleri derslerin yanı sıra projelere katılmaya teşvik eden Yıldız, üniversite yıllarında deneyim kazanmanın önemine dikkat çekti.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ