USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni Hayvan Hakları Kanunu Kabul Edildi!

30 Temmuz'da kabul edilen yeni kanuna göre sahipsiz hayvanlar artık daha iyi korunacak.

Yeni Hayvan Hakları Kanunu Kabul Edildi!
02-08-2024 00:39

Yeni hayvan hakları kanunu, 30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Buna göre, sahipsiz hayvanlar artık ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek ve rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar burada barındırılacak.

Kanuna göre, insan ile hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 9. maddesindeki hükümler uygulanacak.

Belediyeler, 31 Aralık 2028'e kadar hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde 5'ini; büyükşehir belediyeleri ise binde 3'ünü kaynak olarak aktaracak. Ayrıca, belediyelerce bu oranların üzerinde yapılan harcamaların yüzde 40'ı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belediyelere aktarılacak.

Yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye yetkililerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek, sahipli hayvanlarını terk edenler ise idari para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Yaptırımların artırılmasıyla birlikte, hayvan hakları daha da korunacak ve sahipsiz hayvanların bakımı daha etkin bir şekilde sağlanacak.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ