USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan Paris 2024 Olimpiyatlarında Gümüş Madalya Kazandı!

Türk spor tarihine adlarını yazdıran ikili, 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Sırbistan'a karşı mücadele etti ve gümüş madalya aldı.

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan Paris 2024 Olimpiyatlarında Gümüş Madalya Kazandı!
01-08-2024 02:09

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Türk spor tarihine adlarını yazdıran Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, gümüş madalya kazandı.

Finalde Sırbistan'ı temsil eden Damir Mikec ve Zorana Arunovic'e karşı mücadele eden ikili, çekişmeli bir müsabaka sonrasında 16-14 kaybetseler de ülkemize gümüş madalya sevinci yaşattılar.

51 yaşındaki milli sporcu Yusuf Dikeç, kulaklıksız sahneye çıkıp tek eli cebinde atış yaparak dikkatleri üzerine çekti ve sosyal medyada gündem oldu. Rakibi Sırp sporcu ise ilave lens, kulak koruyucuları ve daha fazla hassasiyet için ek ekipmanlar kullanmasıyla mizah konusu haline geldi. Daha önce 4 kez olimpiyatlarda mücadele eden Yusuf Dikeç, bu kez hedefine ulaşarak olimpiyat madalyasını kazandı.

Jandarma Gücü Spor Kulübü'nde spor hayatını sürdüren Dikeç, aynı zamanda Jandarma Genel Komutanlığı'nda Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde görev yapmaktadır. Kariyerinde 2 dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğu bulunan tecrübeli atıcı, olimpiyatlarda Türkiye'ye gurur yaşattı.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ