Ekonomi

2024 Fındık Rekoltesi Tahmin Ediliyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, ilgili kurumların temsilcilerinin yer aldığı rekolte tespit komisyonunun çalışmalarını yerinde inceledi. Fındık rekoltesi için yapılan çalışmaların detayları açıklandı.

2024 Fındık Rekoltesi Tahmin Ediliyor
07-07-2024 14:39

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, ilgili kurumların temsilcilerinin yer aldığı rekolte tespit komisyonunun çalışmalarını yerinde inceledi.

Perşembe ilçesinde yapılan açıklamada Yılmaz, 1 Temmuz itibariyle il genelindeki bahçelerde çotanak sayımına başladığını ve bu çalışmaların 15 Temmuz'a kadar süreceğini belirtti.

2024 yılı tahmini fındık rekoltesini belirlemek için çalışan komisyon üyelerinin titizlikle çalıştığını vurgulayan Yılmaz, gerçeğe en yakın rakamı bulmayı hedeflediklerini söyledi.

Komisyon üyelerinin her ayrıntıyı dikkate alarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yılmaz, ekiplerin fındık rekoltesini tespit etmek için saha çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Rekolte tespit komisyonunda yer alan kurum temsilcilerine teşekkür eden Yılmaz, fındık rekoltesini belirlemede büyük bir hassasiyetle hareket ettiklerini söyledi.

Ekiplerin fındık sayımı yaparken aynı zamanda fındıkların hastalık ve zararlılardan etkilenip etkilenmediğini de kontrol ettiklerini açıklayan Yılmaz, bu sayede gerçeğe en yakın sonucu elde edeceklerini belirtti.

Yapılan çalışmalar sırasında önemli bir hastalıkla karşılaşılmadığını ancak bazı bölgelerde kahverengi kokarcaların bulunduğunu belirten Yılmaz, üreticilerin bahçelerini kontrol etmeleri ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini dile getirdi. Ekiplerin hassasiyetle yürüttüğü çalışmaların, fındık rekoltesinin doğru bir şekilde belirlenmesine yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER