Dünya

60 Yaşındaki Kadın Et Yiyen Bakteriyle Mücadele Ederek Hayati Tehlike Atlattı

İngiltere'de yaşayan 60 yaşındaki Beatrice Johnson, burnunu aşındıran bir bakteri yüzünden hayati tehlike atlattı ve mucizevi bir şekilde iyileşti.

60 Yaşındaki Kadın Et Yiyen Bakteriyle Mücadele Ederek Hayati Tehlike Atlattı
07-07-2024 18:10

İngiltere'de yaşayan 60 yaşındaki Beatrice Johnson, burnunu aşındıran bir bakteri yüzünden hayati tehlike atlattı. Doktorlar, tedavisi bulunmayan hastalığın bir et yiyici bakteriden kaynaklandığını belirtti ve Johnson'a sevdikleriyle zaman geçirmesi tavsiye edildi. 20 Aralık 2023 itibariyle kendini sürekli yorgun ve tükenmiş hisseden kadın, merdivenleri dahi çıkmakta zorlanmaya başladı. Yanlış giden bir şeyler olduğunu fark ettiğinde hemen polisi aradı ve acilen hastaneye kaldırıldı. Üç çocuk annesi Beatrice olanları şöyle anlattı:"Merdivenleri çıkamadığımda yanlış giden bir şeyler olduğunu anladım. Acil Servis evime geldiğinde tansiyonumu ölçemediler. Bilincimin hala açık olmasına şaşırdılar. " Hastaneye getirilen Beatrice’in durumundan endişelenen doktorlar birkaç test yaptı ve ölümcül bir enfeksiyon olan “Septik şok” teşhisi konuldu. Hastaneye geldiğinde burnunda görülen aşınmanın ise nekrotizan fasiit adı verilen, et yiyen bir bakteri tarafından deforme olduğu anlaşıldı. Nekrotizan fasiit, hızla yayılan ve ölümcül olabilen nadir bir bakteriyel enfeksiyonu olarak biliniyor. Yapılan taramalar sonucu Beatrice’in böbreklerinin iflas ettiği anlaşıldı. Diyalize girmesi konusunda doktorlar hemfikir oldu. Böbreklerinin iflas etmesi hakkında Beatrice, “Bu noktada bilincimi kaybettim. Ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yoktu. " dedi. Beatrice yaşam destek ünitesine bağlandığında, doktorlar üç çocuğuna annelerine veda etmeleri gerektiğini söyledi. Beatrice, doktorların diyalize alternatif olarak tavsiye ettikleri “Sodyum bikarbonat” almayı reddetti. Tavsiyelere uyarak karbonat almaya başlayan Beatrice, birkaç gün içinde mucizevi bir şekilde iyileşerek komadan çıktı. Burnunun ucunda hala hissizlik olduğunu açıklayan Beatrice, “Birkaç gün içinde bambaşka bir insan oldum. Etrafıma baktığımda vücudumdan çıkan birçok tüp gördüğümü hatırlıyorum. Karbonat almaya başladığımda sadece göz kırparak iletişime geçiyordum ama iyileştiğimi hissediyordum. Çocuklarımın böyle travmatik olay yaşamak zorunda kalmasından nefret ediyorum. Hala yaşıyor olmama şaşırıyorum. Burnum hızlı iyileşiyor ama ben yavaş yavaş iyileşiyorum.

” 43 gün boyunca hastane yatağında ölüm savaşı veren Betarice Johnson, kısa sürede iyileşmesini sağlayan tüm doktorlarına teşekkür etti ve bu durumu ‘bir mucize’ olarak nitelendirdi.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER