Gündem

ABD Başkanlık Seçiminde Kamala Harris'in Yükselişi

ABD'de başkanlık seçimi için yarış hız kazanırken Kamala Harris'in Trump'a meydan okuması

ABD Başkanlık Seçiminde Kamala Harris'in Yükselişi
27-07-2024 10:10

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimi için yarış giderek hız kazanırken Donald Trump cephesinden dikkat çeken açıklamalar geldi.

Başkan Joe Biden'ın yarıştan çekilmesi sonrası Demokrat Parti'nin bir numaralı adayı haline gelen Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Cumhuriyetçi rakibi Trump'la arasındaki farklı bazı eyaletlerde kapatmaya başladı.

Bu arada eski Başkan Brack Obama'nın dün, tartışma yaratan sessizliği sonrası Harris'e desteğini ilan etmesi de Demokrat Parti kampanyasına ivme kazandıracak bir gelişme olarak nitelendi.

Trump'ın kampanya iletişim sorumlusu Steven Cheung, eski başkanın şu anda Kamala Harris ile televizyon yayınında karşı karşıya gelmeyi düşünmediğini söyledi.

Demokrat aday resmiyet kazanmadan canlı yayına çıkmayacaklarını kaydeden Cheung, Demokrat Parti'de birçok ismin Kamala Harris'in "Trump'ı yenemeyecek Marksist bir sahtekar" olduğunu düşündüğünü öne sürdü. Obama'nın da böyle düşünen isimler arasında olduğunu belirten Cheung, "Hâlâ daha iyi birini arıyorlar. Bu nedenle Harris'le bir şeyler planlamak uygun olmaz çünkü Demokratlar fikirlerini değiştirebilir" dedi.

Harris önceki gün yaptığı açıklamada Trump'la televizyonda karşı karşıya gelmeye hazır olduğunu söylemişti.Demokrat Parti'nin başkan adayı, 19-22 Ağustos tarihleri arasında Chicago kentinde yapılacak parti kongresinde resmi olarak belirlenecek.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER