Dünya

ABD Başkanlık Seçimlerinde Joe Biden'ın Adaylığı Tehlikede Mi?

ABD Başkanlık seçimlerinde Joe Biden'ın adaylığına yönelik tartışmalar artıyor. Demokratlara başka bir aday seçin çağrıları yapılıyor.

ABD Başkanlık Seçimlerinde Joe Biden'ın Adaylığı Tehlikede Mi?
30-06-2024 15:09

ABD, Kasım ayında Başkanlık seçimlerine gidiyor. Yarışması muhtemel ABD Başkanı Joe Biden ve eski ABD Başkanı Donald Trump, 28 Haziran akşamı canlı yayında karşı karşıya gelerek kozlarını paylaşmıştı. Düellonun ardından Biden'ın imajının çizildiği ve adaylıktan çekilmesi konusunda sesler yükselmeye başladı.

New York Times'ta yer alan haberde, Biden'ın yaşının büyük endişe verdiği ve yarım yüzyıldan fazla süredir hizmet ettiği ülke için yapabileceği en iyi şeyin yarıştan çekilmek olduğu ifade edilerek; demokratlara 'başka bir aday seçin' çağrısı yapıldı. Benzer şekilde Biden'a geri çekilmesi için ısrar eden, yine New York Times'tan sevdiği köşe yazarlarından Tom Friedman oldu. Friedman, tartışmayı izlerken ağladığını yazdı. Atlantic ise; Cuma günü altı farklı makale yayınladı ve bunların tümü Biden'ın adaylığını sona ermesini savundu. Politico'nun haberine göre, Perşembe günkü tartışma nedeniyle Başkanlık Ofisi'nden birçok yetkili tartışmanın ardından evden çalışmaya başladı. ABD medyasında Biden'a seçimden çekilmesi yönündeki çağrıların ardından yerine aday olabilecek isimler üzerinde duruluyor. Önde gelen iki isim Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve California Valisi Gavin Newsom.

Ana partinin başkan adayı olacak ilk siyahi kadın olacak Harris, Biden'ınkinden çok az daha yüksek olan düşük onay oranlarından rahatsız olurken, Newsom'un California Valisi olarak görev yaparken yüksek vergiler, artan evsizlik ve artan konut maliyetleri nedeniyle eleştirilere maruz kaldı.

Diğer olası isimler ise Michigan Valisi Gretchen Whitmer ve Pensilvanya Valisi Josh Shapiro; her ikisi de Demokratların Beyaz Saray'ı korumak için kazanması gereken önemli eyaletlerin liderleri.

Trump'a yönelik sert saldırılarıyla dikkatleri üzerine çeken Hyatt otel zincirinin milyarder varisi olan Illinois valisi JB Pritzker'in de isimi tartışmalarda geçiyor. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER