Politika

AK Parti, 2027 Seçimine Odaklandı, Erken Seçim Tartışmalarına Cevap Verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 2026 seçimine yönelik açıklamalarına karşın, AK Parti 2027 seçimine odaklandı ve erken seçim tartışmalarına cevap verdi.

AK Parti, 2027 Seçimine Odaklandı, Erken Seçim Tartışmalarına Cevap Verdi
09-07-2024 07:10

AK Parti, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 2026 seçimine yönelik açıklamalarına cevap verdi. Parti kaynakları, 2027 seçimine odaklandıklarını ve erken seçim tartışmalarından uzak duracaklarını belirtti.

Özel'in erken seçim çağrılarına karşılık veren AK Parti kurmayları, seçim isteğinin millet tarafından kabul görmediğini ve ülkenin seçim yorgunu olduğunu vurguladı.

Parti içinde seçim isteyenleri baskı altında hissettiğini söyleyen kaynaklar, ekonomiye odaklandıklarını ve 2027 yılına kadar seçim gündemine girmeyeceklerini ifade etti.

Muhalif partilerin seçim önerisine olumsuz cevap vereceğini belirten AK Parti kaynakları, 2027 seçimlerine odaklanacaklarını ve gerektiğinde seçim tarihini değerlendireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığı için seçimlerin yenilenmesi gerektiğinde Meclis tarafından alınacak kararın önemine dikkat çeken kaynaklar, konunun şu an gündemlerinde olmadığını ve yapılan tartışmaların henüz sonuca varmadığını belirtti.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER