Gündem

Algı operasyonu çöktü! Gerçek ortaya çıktı

Sosyal medyada paylaşılan bir görsel üzerinden Sivas'ta yapımı devam eden Yağdonduran Tüneli'ne yönelik düzenlenen algı operasyonu çöktü. Tünelle ilgili gerçek paylaşılan diğer görsellerle ortaya çıktı.

Algı operasyonu çöktü! Gerçek ortaya çıktı
06-06-2023 15:06

Sosyal medyada bazı hesaplar tarafından büyük bir algı operasyonuna girişildi. Bazı Twitter hesapları tarafından Sivas'ta inşa edilen bir tünelin görüntüleri paylaşılarak tünelin dağlık olmayan bir bölgeye inşa edildiği iddia edildi. 

ALGI OPERASYONU ÇÖKTÜ

Bazı sosyal medya hesapları tarafından Sivas'ta Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında inşa edilen 1567 metre uzunluğunda, iki tüpten oluşan tünelin bazı açılardan çekilen fotoğrafları servis edilerek tünelin dağlık olmayan bir bölgeye inşa edildiği iddia edildi. Başlatılan bu algı operasyonu tünelin diğer açılardan fotoğraflarının da paylaşılmasıyla sona erdi.

SONA GELİNDİ

Yapımı yüzde 85 oranında tamamlanan ve Ekim 2023 tarihinde faaliyete girmesi planlanan Yağdonduran Tüneli'nin iddia edildiği gibi düz bir güzergahta değil, dağlık alanda olduğu görüldü.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada "Özellikle kış aylarında tipinin ve kar yağışının etkili olduğu bölgede, Yağdonduran Tüneli'nin hizmete girmesiyle birlikte vatandaşlar daha güvenli ve konforlu biçimde seyahat edebilecek." ifadeleri kullanıldı.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER