Dünya

Anne, Ölümcül Çocukluk Çağı Kanserine Yakalanan Oğlunu Morfinle Öldürdü

Bir anne, İngiltere'de ölümcül çocukluk çağı kanserine yakalanan oğlunu morfinle öldürdüğünü itiraf etti.

Anne, Ölümcül Çocukluk Çağı Kanserine Yakalanan Oğlunu Morfinle Öldürdü
04-07-2024 16:10

İngiltere'de yaşayan Antonya Copper'ın oğlu Hamish, 5 yaşındayken nadir görülen çocukluk kanseri nöroblastoma yakalandığını, 7 yaşındayken ise hayatını kaybetti. Oğlunun ölümünün ardından Neuroblastoma UK'nin başkanlığını yürüten Cooper, oğlunun hastalığı nedeniyle çok ağrılar, acılar çektiğini anlattı. BBC Radio Oxford'a açıklamalarda bulunan Cooper, "Ona yüksek dozda morfin verdim ve bu sessizce hayatına son verdi" itirafında bulundu. Polisin o dönem yürüttüğü soruşturmada, "1981 yılında 7 yaşında bir çocuğun yardımlı ölüm vakasına ilişkin raporlardan haberdar olunduğu" belirtildi. Cooper, oğluyla son anlarını ise şöyle anlattı: "Gecenin bir yarısı onun başucundaydık. Ağrısı olduğunu söylüyordu, ben de 'Ağrını almamı ister misin?' diye sordum. Bana yalvardı. Ben de ona morfin verdim ve huzurla gözlerini kapattı. " Şu anda tedavisi olmayan kanseriyle yaşayan Cooper, cinayeti kabul ettiğini dile getirdi.

Radyo programına yaptığı açıklamada, "Hamish'in huzur içinde ölmesine izin verdiğim için 43 yıl sonra gelip beni cezalandırmak isterlerse sonuçlarına katlanırım ama çabuk olmaları lazım, çünkü ben de ölüyorum" dedi.

Öte yandan ötanazi, yani bir kişinin acısını hafifletmek için kasıtlı olarak hayatına son verme, İngiltere'de yasadışı ve cinayet suçuyla yargılanmayı gerektiriyor.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER