Magazin

Atlı Köşk'ün İçerisindeki Restoran Kaçakmış! Raporla Ortaya Çıkan Skandal

Sevilay Sabancı Çınar'ın miras davasında Atlı Köşk içerisinde bulunan kaçak restoranla ilgili skandal bir gerçek ortaya çıktı.

Atlı Köşk'ün İçerisindeki Restoran Kaçakmış! Raporla Ortaya Çıkan Skandal
10-07-2024 10:10

MedyaRadar’ın haberine göre Sakıp Sabancı'nın kardeşi İhsan Sabancı'nın kızı Sevilay Sabancı Çınar ile Sabancı ailesi arasında 20 yıldır devam eden miras davasında sona gelindi. Mirastan pay isteyerek 8 ayrı dava açan Sevilay Sabancı Çınar, bu mücadelesini kazanarak mirasa ortak olmuştu. İhsan Sabancı'nın kızı Sevilay Sabancı Çınar'ın, Sabancı Holding'in kurucusu Hacı Ömer Sabancı'nın mirasçısı olduğu onandı. Sabancı Holding'e ait olan Sakıp Sabancı Müzesi'nin içinde bulunduğu Atlı Köşk'ün icra yoluyla satılmasına karar verildi.

İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Müdürlüğü, Atlı Köşk’te bir keşif yaptı ve keşif sonucunda 15 bin metrekare alana sahip olan köşkün tamamına 4 milyar lira kıymet takdir etti. Sevilay Sabancı’ya ait 1/48 hissesine de 83 milyon 333 bin lira kıymet takdir edildi. Ancak Sabancı ailesi avukatları, bu rakamlara itiraz ederek köşkün gerçek değerinin daha düşük olduğunu belirttiler. İtirazların ardından yapılan ikinci raporda Atlı Köşk'ün alım/satım değeri 2 milyar 937 milyon lira olarak belirlendi. Raporun sonuç kısmında, 1/48 hissesinin 62 milyon 500 bin lira değerinde olduğu belirtildi. Atlı Köşk içerisinde bulunan 937 metrekare büyüklüğündeki restoranla ilgili ise skandal bir gerçek ortaya çıktı. Encümen kararı ile yıkım kararı bulunan restoranın hala kullanıldığı tespit edildi. Bu durum, Atlı Köşk'ün içinde bulunan kaçak bir yapı olduğunu gösterdi.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER