Ekonomi

Avro Bölgesi Yatırımcı Güven Endeksi Düştü

Yatırımcı güven endeksi, Avro Bölgesi'nde beklenmedik bir düşüş yaşadı.

Avro Bölgesi Yatırımcı Güven Endeksi Düştü
08-07-2024 14:09

Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi haziran ayına göre beklenmedik bir şekilde düşüş yaşadı. Sentix'in gerçekleştirdiği araştırmaya göre, 1140 yatırımcının katılımıyla yapılan ankette endeks, 7,6 puanlık bir düşüşle eksi 7,3 puana geriledi. Bu düşüşle birlikte Ekim 2023'ten bu yana devam eden toparlanma trendi sona erdi. Beklentiler endeksi de 10 puandan 1,5 puana inerek yatırımcıları endişelendirecek düşüş yaşadı. Mevcut durum endeksi de eksi 9 puandan eksi 15,8 puana geriledi.

Sentix'in açıklamasında, Avrupa ekonomisinin ani bir şekilde toparlanmanın sona erdiği belirtilirken, özellikle gelecek 6 ay için beklentilerde yaşanan düşüş endişe yarattı. Almanya'da da durum pek iç açıcı değil. Ülkenin genel yatırımcı güven endeksi, temmuzda 6,5 puanlık bir düşüşle eksi 19 puana geriledi. Almanya'da mevcut durum endeksi de eksi 26,3 puandan eksi 32,3 puana düştü.

Sentix Genel Müdürü Patrick Hussy, Alman ekonomisinin bir sonraki gerilemeyi yaşadığını ifade ederken, beklentiler endeksinin negatif bölgede yer aldığını belirtti.

Almanya, yılın ilk çeyreğinde teknik resesyondan kıl payı kurtulmuş ve hafif bir büyüme göstermişti. Ancak ülkenin özellikle imalat sektöründeki zayıflığı nedeniyle kırılganlığını sürdürdüğü belirtiliyor. Hükümet, büyüme beklentisini hafifçe revize etmiş olsa da, ekonomideki belirsizlikler devam ediyor. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER