Dünya

Bangladeş'te Hükümet Karşıtı Gösteriler Sona Erdi

Bangladeş'te yaşanan hükümet karşıtı gösteriler sona erdi, ordunun açıklamasıyla huzur yeniden sağlandı.

Bangladeş'te Hükümet Karşıtı Gösteriler Sona Erdi
05-08-2024 14:09

Bangladeş'te Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine ayrılan kamuda kontenjan oranına tepki olarak başlayan gösteriler, hükümet karşıtı protestolara dönüşmüş ve ülkede şiddet olaylarına neden olmuştu. Son üç haftada yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş veya yaralanmış, yaklaşık 10 bin kişi gözaltına alınmıştı.

Ancak Bangladeş ordusu, Başbakan Şeyh Hasina'nın resmi konutunu basan göstericilerin istifasını istemesi üzerine ülkede geçiş hükümeti kurulacağını duyurdu. Ordunun açıklamasıyla Başbakan Hasina güvenli bir yere geçerken, ülkede huzurun yeniden sağlanacağı belirtildi.

Protestolar sırasında yaşanan şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunan ordu komutanı, geçiş hükümetinin kurulmasının ardından soruşturma yapacaklarını ve tüm siyasi partilerle verimli görüşmeler yapacaklarını açıkladı.

Göstericilerin istifasını istediği Başbakan Hasina, protestoları "terörist" olarak nitelendirmiş ve sivil itaatsizlik çağrısında bulunanlara sokağa çıkma yasağı getirilmişti.Bangladeş'te yaşanan bu gelişmelerin ardından halkın sakinleştiği ve ülkede yeni bir dönemin başladığı gözleniyor. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER