Dünya

Biden Göçmenler İçin Yeni Programı Duyurdu

Biden, ABD vatandaşlarıyla evli en az 500 bin göçmenin vatandaş olmasına imkan tanıyacak yeni programı duyurdu.

Biden Göçmenler İçin Yeni Programı Duyurdu
19-06-2024 00:10

Başkan Joe Biden, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde göçmenler konusunda yeni bir adım attı.

Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, ABD vatandaşlarıyla evli en az 500 bin göçmenin vatandaş olmasına imkan tanıyacak yeni programı resmen duyurdu.

Biden, eski Başkan Donald Trump'ı eleştirirken, onun ABD-Meksika sınırında göçmen ailelerini ayırdığını ve göçmenlere karşı kışkırtıcı bir dil kullandığını belirtti. "Sınır veya göç meselesiyle siyaset oynamakla ilgilenmiyorum. Ben bunu düzeltmekle ilgileniyorum. " diyerek Trump'ın politikalarını sert bir dille eleştirdi. Yaklaşık 500 bin eşin bu programdan faydalanabileceği belirtilirken, programın önümüzdeki aylarda uygulamaya konulması planlanıyor. Ayrıca, ebeveyni bir ABD vatandaşıyla evli olan 21 yaş altı 50 bin kişiye de vatandaş olma imkanı sağlanacak. Programdan faydalanabilecek göçmenlerin çoğunun Meksika vatandaşı olması bekleniyor.

Beyaz Saray ayrıca ABD üniversitelerinde derece elde etmiş veya iş teklifi almış yüksek vasıflı belgesiz göçmenler için de vize sürecini kolaylaştırmayı planlıyor. Ancak, kamu güvenliği tehdidi olarak kabul edilen veya suç geçmişi bulunan kişiler programdan yararlanamayacak.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER