Gündem

Bolu Dağı mı, Düzce Dağı mı? Tartışması

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Bolu Dağı isminin yanlış olduğunu savunarak dağın doğru isminin "Düzce Dağı" olduğunu iddia etti.

Bolu Dağı mı, Düzce Dağı mı? Tartışması
08-07-2024 12:00

Türkiye'nin ulaşım ağında önemli bir yere sahip olan Bolu Dağı ile ilgili sözler gündem oldu. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Özlü, paylaşımında Bolu Dağı ismine itiraz etti ve dağın doğru isminin "Düzce Dağı" olduğunu ileri sürdü. Özlü, Bolu Dağı'nın isminin yanlış olduğunu savunarak dağın dağı Düzce tarafında olduğunu belirtti. Faruk Özlü'nün 'doğru bilinen yanlışlar vardır' diyerek başladığı sözleri ile sosyal medyada büyük bir tartışma başladı. Özlü paylaşımında, Bolu tarafında dağ olmadığını, dağın Düzce tarafında olduğunu ve bu nedenle dağın doğru adının "Düzce Dağı" olduğunu savundu. Tartışma sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı ve kullanıcılar dağın adı konusunda fikirlerini paylaşmaya başladı.

Bolu Dağı mı, Düzce Dağı mı? Tartışması devam ederken, coğrafi ve tarihî bilgiler ışığında doğru ismin ne olduğu konusunda net bir karar vermek için uzmanların değerlendirmeleri bekleniyor. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER