Gündem

CHP Milletvekili Namık Tan: Türkiye'nin Dış Politikası Eleştirildi

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, Suriye ve Türkiye'de yaşanan olayları eleştirdi ve dış politikayı sorguladı.

CHP Milletvekili Namık Tan: Türkiye'nin Dış Politikası Eleştirildi
04-07-2024 10:09

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, eski Büyükelçi, Suriye ve Türkiye'de yaşanan olayları Sözcü Gazetesi'nden Emin Özgönül'e değerlendirdi. Tan, "AKP'nin izlediği başına buyruk, sorumsuz, savruk, saplantılı ve ümmetçi politikanın sonuçlarını yaşıyoruz.

'Bölgemizde bizden habersiz kuş uçmaz' palavrasıyla çıkılan yolda ve kaymakamların yönettiği Suriye'de bayrağımız yırtılıyor, güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza saldırılıyor" dedi. Namık Tan, ulusal güvenliğin, devletin saygınlığının ve Türkiye'nin dünyadaki itibarının sorgulanır hale geldiğini ifade etti.

Atatürk'ün mirasının dış politikayla yerle yeksan edildiğini belirten Tan, güney komşusuna müdahale edilip yayılmacı hayallerle ateşin körüklendiğini söyledi. ÖSO adlı örgüte silah sağlandığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin müttefiki yapıldığını vurguladı.

İktidarın iç politikada "Ensar-Muhacir" yutturmacasını sürdürdüğünü belirten Tan, vatandaşların kaygılarına kulak tıkadığını ve huzursuzlukları görmezden geldiğini dile getirdi. Tek sorumlunun AKP olduğunu ifade eden Tan, halkın tepkilerini siyasi iktidara ve ortaklarına yönlendirmesi gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı ise Türkiye'nin Orta Doğu ve Suriye politikasını savundu ve eleştirilere cevap verdi.

Türk dış politikasının devletin ve milletin çıkarlarını esas aldığını belirten açıklamada, "Demokrasilerde yapıcı eleştirilerle dış politikaya katkı sağlamanın mümkün olduğu" ifade edildi ve mesnetsiz ithamlarda bulunanların egemen güçlerin vekili haline geldiği belirtildi.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER