Gündem

Derneğin Mescid Açılışı Adada Coşkuyla Kutlandı

Filipinler'de bulunan Tigtabon adasında "Tut Elimİ Derneği" tarafından yapılan mescid açılışı coşkuyla kutlandı. Ada halkı, yeni mescidin sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapacağını belirtti.

Derneğin Mescid Açılışı Adada Coşkuyla Kutlandı
04-07-2024 17:39

Filipinler’de bulunan 200 ailenin yaşadığı Tigtabon adasında, "Tut Elimİ Derneği" tarafından yapılan mescid açılışı büyük bir coşkuyla kutlandı. Adaya ulaşım için Manila'dan Zamboanga'ya uçakla gidilerek ve teknelerle okyanusta bir saatlik yolculuk yapılarak ulaşılıyor. Adada yaşayan 200'den fazla ailenin yüzde 10'u Müslüman nüfusa sahip.

Ada halkı ve köy imamları, yeni mescidin açılışıyla birlikte kapalı alan olmadan sürekli yağmurlar altında cemaatle namaz kılmak zorunda olmadıklarını belirttiler. Mescidin sadece namaz kılma değil, aynı zamanda çeşitli sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacağını dile getirdiler. "Tut Elimİ Derneği" yetkilileri, mescid açılışından önce kasım 2023'te Tigtabon adasında okul açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. İlk ezanın okunmasıyla birlikte ibadete açılan mescit, aynı anda 250-300 kişiye hizmet verebilecek şekilde tasarlandı. Ayrıca dernek, ada sakinlerine kumanya yardımı da yaparak ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor. Dernek yetkilileri, mazlum ve mağdur coğrafyalarda yapacakları çalışmaların artarak devam edeceğini belirttiler.

Mescidin açılışına Türkiye temsilciliğinden katılan Turgut Tunç ve Hakan Sağdıç, mazlum coğrafyalara yardım elini uzatan Türk vatandaşlarına ada halkının şükran ve selamlarını iletti. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER